Her derde deva olarak bilinen ceviz, nasıl ve hangi miktarlarda tüketilmeli? Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Özlem Tay, günde 5 adet tüketilen cevizin faydalarını bir bir sıraladı…

 

Yapılan araştırmalarda, ceviz düzenli ve yeterli miktarda tüketildiğinde; Lipoprotein özelliği ile iyi huylu kolesterol olan HDL’yi yükseltir, kötü huylu kolesterol olan LDL’yi düşürür.

Kalp krizlerine neden olan kan pıhtılaşması riskini azaltır ve kan dolaşımını düzenler.
72
Diyabet hastaları için şeker düzeyinin uygun seviyelerde kalmasına ve bu hastaların, kalp sorunlarından korunmasına yardımcı olmaktadır.
73
İçeriğindeki E vitamini, damarlarda plak oluşumlarını ve kalp tıkanıklığının oluşmasını engeller. Bununla birlikte damarların çevresini temizler ve genişlemelerini sağlar, böylece kalp hastalıklarına yakalanma riskini de azaltmaktadır.