ASELSAN tarafından yürütülen Deniz Kuvvetleri Komutanlığının elektronik harp alanındaki en büyük projesi olan Deniz Elektronik Harp Süiti Tedariki Projesi’nin fabrika kabul testlerinin ilki başarıyla gerçekleştirildi.

  • ASELSAN tarafından geliştirilen Deniz Elektronik Harp Süiti’nin fabrika kabul testlerinden ilki başarıyla tamamladı.

    Türk Silahlı Kuvvetleri, Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) TCG Anadolu Projesi ile anavatandan uzak coğrafyalarda, insani yardım harekatından muharip olmayanların tahliyesine, arzu edilen bir bölgede kara harekatı icra edilebilmesinden başka ülkelerin üslerine bağımlı olmadan hava harekatı yapabilme imkanına kadar uzanan geniş bir yelpazede önemli yetenekler kazanacak.

  • TÜRKİYE’NİN YENİ NESİL YERLİ SİLAHLARI

    TÜRKİYE'NİN YENİ NESİL YERLİ SİLAHLARI

    Gelişen teknoloji hayatımızın her alanına nüfus etmek ile birlikte silah endüstrisini de baştan başa yeniliyor.

    İşte Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından kullanılan yerli teknoloji ürünü olan silahlar…

  • TÜRK ZIRHLISI EJDER YALÇIN AVRUPA’NIN KAPISINI AÇTI

    TÜRK ZIRHLISI EJDER YALÇIN AVRUPA'NIN KAPISINI AÇTI
    Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticilerinden Nurol Makina’nın zırhlı araçlarını seçen ülkelere bir yenisi eklendi. Bir süredir ordusunun teknolojik olanaklarını artırmak ve Sovyetler Birliği dönemindeki araç ve teçhizatları Batı sistemleriyle değiştirmek için faaliyetler yürüten Macaristan, tercihini Ejder Yalçın’dan yana kullandı.

    Macaristan, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için Ejder Yalçın’ı tercih eden dünyadaki 6’ncı, Avrupa Birliği’ndeki ilk ülke oldu.

  • EJDER YALÇIN

    EJDER YALÇIN

    Ejder Yalçın, mayıs ayında Macaristan Savunma Kuvvetlerinin, envanterindeki ve tedarik sürecindeki araçları sergilediği “Ulusal Savunma Günü” etkinliklerine, Yörük 4×4 hafif zırhlı aracı ile katıldı.

    Son olarak iç güvenlik birimlerinin tanıtımına yönelik etkinliğe davet edilen Ejder Yalçın, Budapeşte sokaklarında dolaşan araç konvoyunda boy gösterdi.

    Ejder Yalçın, askeri birlikler ile güvenlik güçlerinin meskun mahal ve kırsal alanlar dahil her türlü bölge ve arazi şartlarında harekat ihtiyaçlarına cevap vermek üzere geliştirildi. Yüksek koruma ve hareket kabiliyetlerine sahip araç, harekat sahasında kendini kanıtlamış özgün bir platform olarak görev yapıyor.

  • EJDER YALÇIN

    EJDER YALÇIN

    Türkiye’de de güvenlik güçlerinin envanterinde yer alan Ejder Yalçın’ın farklı görevler için geliştirilmiş konfigürasyonları bulunuyor.

    Koruma seviyesi, mobilite ve faydalı yük taşıma kapasitesiyle sınıfının lideri konumunda bulunan Ejder Yalçın’ın 10’dan fazla konfigürasyonu arasında Patlayıcı İmha Aracı, Hava Savunma Aracı, Komuta-Kontrol Aracı, Muharebe Aracı, KBRN Keşif Aracı, Personel Taşıyıcı, Mayın/El Yapımı Patlayıcı Tespit-İmha Aracı, Zırhlı Ambulans ve Sınır Gözetleme ve Güvenlik Aracı yer alıyor.

  • Askeri araç elektroniği, otonom mikro, mini ve orta sınıf rotorlu insansız hava araçları (İHA), elektro-optik, sınır güvenliği, yapay zeka gibi alanlarda sistem, alt sistem, donanım ve yazılımlar geliştiren ASİSGUARD, Türkiye için ilk olan milli sistem çözümlerini güvenlik güçlerinin envanterine katmaya hazırlanıyor.

  • ASİSGUARD, vurucu mikro drone Salgur ve silahlı drone sistemi Songar‘ı ilk kez 30 Nisan-3 Mayıs’ta gerçekleştirilen 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF’19) sergiledi.

    Şirket, yurt içinden ve dışından katılımcıların büyük ilgi gösterdiği sistemleri geliştirmek için fuar sonrasında yoğun bir çalışma yürüttü.

  • IDEF’19 sonrasında en önemli gelişmelerden biri Türkiye’nin ilk milli silahlı drone sistemi Songar için sipariş sürecinin başlaması oldu. Yakın zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine girecek Songar’a bir dizi yeni yetenek ve donanım kazandırılmasına yönelik çalışmalar da sürüyor.

  • Lazer mesafe ölçer, balistik hesaplama ve nişangah gibi yetenek ve donanımlarla vuruş hassasiyeti ve etkinliği artırılacak Songar’a, olası tehditlerin uyarılmasına yönelik olarak da anons sistemi eklenecek.

  • MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ KULLANIMA SUNULUYOR

    MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ KULLANIMA SUNULUYOR

    Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından, yüksek atış kabiliyeti, benzerlerine göre hafif ve etkili bir silah olma özellikleriyle ön plana çıkan, meskun mahal gibi dar alanlarda kullanılabilen Milli Piyade Tüfeği (MPT-55) güvenlik güçlerinin kullanımına sunuluyor.

  • MENZİLİ 3 BİN 600 METREYİ BULUYOR

    MENZİLİ 3 BİN 600 METREYİ BULUYOR

    MPT-55, özellikle meskun mahal çatışmalarında, komando birliklerinde kullanılabilecek etkili bir yeni nesil piyade tüfeği olarak şekillendirildi.

    Yüksek atış kabiliyeti, benzerlerine göre hafif ve etkili bir silah olma özelliğiyle ön plana çıkan MPT-55, TSK’nin ihtiyacına binaen özgün, muharebe ortamında gece ve gündüz, her türlü arazi ve hava şartlarında kullanılabilecek şekilde geliştirildi.

  • Ağırlığı 3 bin-3 bin 300 gram olan tüfekle dakikada 850 atım gerçekleştirilebiliyor. Yarı otomatik ve tam otomatik olmak üzere iki atış modu bulunan MPT-55’in etkili menzili 400 metre iken maksimum menzili 3 bin 600 metreye ulaşıyor.

    Tüfek, 30 fişek kapasiteli plastik kompozit şarjöre ve üzerine her türlü optik sistemin takılabileceği üniversal pikatini ray sistemine sahip.

  • İŞTE İLK MİLLİ SAVAŞ UÇAĞI

    İŞTE İLK MİLLİ SAVAŞ UÇAĞI

    Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen airshow’da Türkiye’nin ilk milli muharip uçağı da sergilendi.

    NTV